NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Prvi električni terenac Bollinger B1

VIDEO: Prvi električni terenac Bollinger B1

Robert Bollinger kaže da je njegov Bollinger B1 električni terenac rezultat dugogodišnjeg sna. Bollinger B1 predstavljen je prošle nedelje na Menhetnu u Classic Car klubu. Po izgledu deluje kao vozilo koje odlikuju korisnost i praktičnost, a iako izgleda kao da je isklesan iz jednog jedinog čeličnog bloka, Bollinger je u stvari kompletno od aluminijuma.

Bollinger-1

Ovaj električni terenac ima svrhu – da ide svuda, bilo kada i da nosi sve što u njega može da stane, bez da potroši ijednu kapljicu fosilnih goriva. B1 je stvoren za ozbiljan off-road, sa klirensom od 15.5 inča, uglom prilaska od 56 stepeni, i snažnim motorom uparenim sa pogonom na sva četiri točka. Paknovi kočnica su veličine 11.75 inča, i regenerativne su, što znači da se baterija puni prilikom usporavanja.

Bollinger-2

Ispod haube bruji 360 KS koji automobil od 0-100 km/h ubrzavaju za samo 4.5 sekundi, sa maksimalnom brzinom od 205 km/h. B1 težak je manje od 2 tone, a može da ponese tovar težak čak tri tone. Posebna karakteristika Bollingera B1 je otvor veličine 1×1 stope, u koji mogu u potpunosti da stanu duge 12-inčne daske radi transporta.

U ponudi će biti dve baterije. Jedna sa 60kWh koja daje domet od 120 milja, i druga, veća, sa 100kWh i dometom od 200 milja. B1 ima J1772 univerzalini konektor koji omogućuje punjenje na struji od 110V, kao i onoj od 220V, a dostupno je i Level 3 “DC Fast” punjenje preko CHAdeMO protokola.

Bollinger-3

Rezervacije se mogu ostvariti preko Bollinger-ovog sajta, a proizvodnja počinje u 2018. Cena ovog modela još uvek nije poznata.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

Toyota-Century-1

2018 Toyota Century

Toyota je odvela Century u treću generaciju predstavivši novi model pre zvanične premijere zakazane za …

Leave a Reply