NASLOVNA / VESTI / Promo video: Mercedes-AMG GT4

Promo video: Mercedes-AMG GT4

Mercedes AMG GT4 pridružiće se AMG GT3 (predstavljenom za 2015. trkačku sezonu) i biće dostupan timovima pre kraja godine, pre svog oficijelnog auto sport debija u 2018.-oj.

Mercedes je priremio poseban promo video kako bi ukazao na činjenicu da je novi AMG trkački automobil u velikoj meri baziran na R modelu koji može na javne puteve, ali sa nizom zanimljivih unapređenja koja ga čine itekako sposobnim da uzme učešće u zahtevnim GT4 takmičenjima. Od IMSA Continental Tire Sportscar Challenge i Pirelli World Challenge-a u SAD do Australijskog GT Trophy i Blancpain GT Series Asia, novi Mercedes-AMG GT4 spreman je da bude deo ovih brojnih i izuzetnih takmičenja.

Mercedes-AMG-GT4-1

Uz to, sasvim je podoban da učestvuje u VLN šampionatu izdržljivosti i čuvenom Nurburgring 24 sata trci izdržljivosti. Naravno, može da učestvuje i u Northern i Sauthern GT4 European Series šampionatu.

Treba reći da Mercedes-AMG GT još uvek ima potencijala za napredak jer se predpostavlja da je Black Series coupe edicija u razvoju. Tobias Moers, prvi čovek AMG-a sam je saopštio da je u planu povratak Black Series značke za trkačke AMG GT-ove.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply