NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Novi Suzuki Swift Sport

VIDEO: Novi Suzuki Swift Sport

Treća generacija Suzuki Swift Sport predstavljena je na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Kao što je bilo i očekivano novi japanski hečbek koristiće 1.4-litarski BoosterJet motor sa 138 KS i 230 Nm, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Suzuki-Swift-Sport-1

Novi model je lakši od prethodnika za 80 kg, i teži svega 970 kg. Nova platforma ne samo da je lakša već je i tvrđa i sigurnija.

Prednje oslanjanje koristi Monroe amortizere, a zadnje je ekskluzivno dizajnirano za Swift Sport sa povećanom čvrstinom u odnosu na prethodnika.

“Lakši je, oštriji, brži,” rekao je Masao Kobori, glavni inženjer Suzuki Swift Sport-a.

Suzuki-Swift-Sport-2

Nažalost, iz Suzuki-ja još uvek nisu došle zvanične brojke što se tiče performansi. Automobil leži na 17-inčnim alu točkovima umotanim u 195/45 gume. Prednji kraj ima specifično dizajniran gril sa elementima od ugljeničnih vlakana na prednjem spojleru, pragovima i zadnjem difuzoru.

Unutrašnjost podrazumeva crvene detalje i instrument tablu sa kontrastnim bojama i drugačijim instrumentom za temperaturu. Volan je D oblika, glava menjača je hromirana, a tu su i nove hromirane pedale da upotpune izgled enterijera. 7-inčni infotainment sistem sa 3D navigacijom i Bluetooth-om je takođe tu.

Suzuki-Swift-Sport-3

Novi Suzuki Swift Sport dolazi sa impresivnim spiskom sigurnosnih sistema, uključujući Advanced Forward Detection, Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control i druge.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply