NASLOVNA / HOT / VIDEO: Novi Porsche Cayenne Turbo

VIDEO: Novi Porsche Cayenne Turbo

Porsche je predstavio najekstremniju verziju nove generacije Cayenne-a, koja nosi oznaku Turbo.

Koristi kompanijski 4.0-litarski V8 biturbo motor sa 542 KS i 770 Nm transferisanih na sva četiri točka kroz novi osmostepeni Tiptronic S menjač.

Porsche-Cayenne-Turbo-1

Novi Porsche Cayenne Turbo je za 30 KS i 20 Nm snažniji od prethodnika, i treba mu svega 4.1 sekunda da stigne do 100 km/h iz mesta, ili samo 3.9 sekundi ako je opremljen opcionim Sport Chrono paketom. Maksimalna brzina određena je na 286 km/h.

Automobil je moguće opciono opremiti i upravljanjem na zadnjoj osovini, Dynamic Chassis Control roll stabilization sistemom koji se napaja sa 48-voltnim električnim sistemom, i sa Torque Vectoring Plus sistemom.

Porsche-Cayenne-Turbo-2

Važan aspect aerodinamičnosti Cayenne-a je i adaptivni krovni spojler koji optimizuje efikasnost, povećava pritisak na zadnju osovinu i služi kao vazdušna kočnica. Kada se nagazi na kočnicu pri brzini od 250 km/h, Cayenne Turbo se zaustavlja dva metra pre sa korišćenjem spojlera kao vazdušne kočnice.

Novi Cayenne Turbo izdvaja se od svojih “standardnih” rođaka zahvaljujući prednjem delu, LED svetlima koja su deo kompanijinog dinamičnog sistema za svetla, 21-inčnim točkovima, proširenim lukovima iznad točkova sa oslikanim trimovima, duplim cevima izduvnog sistema, kao i trimovima na vratima.

Porsche-Cayenne-Turbo-3

Unutra je ugrađen Bose premium audio sistem sa 710 vata, sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu i mogućnošću podešavanja na 18 načina, a vozač dobija i grejani multifunkcionalni sportski volan.

Cene za Porsche Cayenne Turbo kreću od 138.850 evra u Nemačkoj. Prvi primerci biće dostavljeni kupcima do kraja godine.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply