NASLOVNA / HOT / Novi Bentley Continental GT

Novi Bentley Continental GT

Bentley je konačno predstavio novi Continental GT, i otkrio detalje na svom novom Grand Tourer-u sa kojim cilja da osvoji tržište luksuznih automobila.

Britanska kompanija je bila inspirisana svojim EXP 10 Speed 6 konceptom kada su dizajnirali novi Continental GT, i to se jasno vidi – oblik je sada mnogo više nalik kakvoj skulpturi i dinamičan je, i zbog toga novi GT izgleda zaista posebno.

Bentley-Continental-novi-1

Bentley je izmenio dimenzije celog automobila, tako da je nova generacija duža i niža od svog prethodnika, velikim delom zbog pozicioniranja prednje osovine 135mm unapred, što je omogućilo dužu haubu i niži “nos”.

Najradikalnija promena u odnosu na prethodni model je pozadi, gde je Bentley novom Conti-ju dao par eliptičnih zadnjih svetala zbog kojih automobil izgleda iznenađujuće elegantno.

Bentley-Continental-novi-2

Raspon točkova je duži za 110mm i čitav automobil je širi za 25mm. Osnovni razlog za izmene dimenzija je svakako nova MSB platforma koja se koristi i za Porsche Panameru i omogućava korišćenje najnovijeg električnog sistema od 48 volti. W12 model je lakši za 85 kg od prethodnika, ali je i dalje težak preko dve tone, 2.250 kg.

Celokupna karoserija je izrađena od aluminijuma koji je stvoren korišćenjem Super Formed tehnologije, koja je omogućila stvaranje kompleksnog tela automobila sa oštrije definisanim linijama.

Bentley-Continental-novi-3

Osnovni modeli biće pokretani od strane kompanijinog 6.0-litarskog twin-turbo W12 TSI motora, uparenog po prvi put sa osmostepenim automatikom sa duplim kvačilom. Pogon razvija 626 KS i 900 Nm, i omogućava novom Conti-ju da od 0-100 km/h stigne za 3.7 sekundi, kao i da postigne maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Što se tiče unutrašnjosti, u Bentley-u su uradili ono što su svi očekivali od kompanije – koristili su samo vrhunske, prirodne materijale, kožu, ručno polirane hromirane detalje… Preko deset kvadratnih metara drveta ugrađeno je u svaki Continental GT.

Bentley-Continental-novi-4

Kompletno digitalna instrument tabla je nova, a Bentley je dodao i impresivni 12.3-inčni “retina-quality” infotainment displej. Ogromni ekran može da se okreće, a zahvaljujući trećem mehanizmu može da pokazuje tri analogna instrumenta koji pokazuju spoljašnju temperaturu, kompas i hronometar.

Proizvodnja počinje kasnije ove godine, a prvi automobili biće dostavljeni u proleće 2018. godine.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Arquus Scarabee – monstrum na 4 točka

Arquus Defense je filijala Volvo groupe, a Scarabee (Buba) je njihovo novo vojno vozilo. Ističu …

Leave a Reply