23/04/2021 12:51:54 PM
NASLOVNA / VESTI / VIDEO: Nova Honda Accord (za Ameriku)

VIDEO: Nova Honda Accord (za Ameriku)

Najavljen prošlog meseca, novi Hondin Accord je danas i zvanično predstavljen američkoj javnosti.
Japanci najavljuju da će ova, deseta generacija Accorda na američkom tržištu biti dostupna od jeseni, i to sa dva benzinska turbo motora i u hibridnoj verziji.

Honda-Accord-1

Slabiji benzinac je 1,5 litarski sa 143 kW/192KS i 260 Nm (u paru sa šestostepenim manuelnim ili CVT menjačem), dok je drugi 2,0 litarski agregat sa 187 kW/252KS i 369 Nm (u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili novim desetostepenim automatikom).

Što se hibrida tiče, on kombinuje 2,0 litarski benzinac i dva elektromotora, ali specifikacije za sada nisu saopštene.
U saopštenju je ranije između ostalog navedeno i da je ovo najdramatičnije stilizovani Accord ikada, kao i najzabavniji za vožnju.

Honda-Accord-2

Takođe, automobil je i lakši nego ranije (u zavisnosti od verzije za 50 do 80 kg), ima niže težište, adaptivne amortizere, duže međuosovinsko rastojanje (putnici pozadi imaju za skoro 25 mm više mesta za noge), kao i novi enterijer sa kvalitetnijim materijalima (uz novi trokraki volan, hromirane akcente, sedišta sa opcijom grejanja i ventilacije, head-up displej, bežični punjač za smartphone i 4G LTE konekciju).

Honda-Accord-3

Honda je još ranije odlučila da će 2018 Accord ponuditi samo sa prednjim pogonom, pri čemu će se proizvodnja odvijati u Mersivilu u Ohaju. Na kraju, Accord u novoj generaciji će se nuditi samo kao limuzina, što znači da su se potvrdile ranije najave da će Accord Coupe biti izbačen iz ponude.

Izvor: Auto.blog.rs

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply