18/04/2024 12:31:59 AM
NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Najavljen Renault Symbioz concept

VIDEO: Najavljen Renault Symbioz concept

Renault je pustio u javnost prvi teaser koji prikazuje potpuno novi koncept automobil, nazvan Symbioz. Svoju oficijelnu premijeru Symbioz će imati na Sajmu automobila u Frankfurtu sledeće nedelje.

Koncept, koliko može da se vidi, izgleda da ima futuristički dizajn sa tri vrata, sa širokim zadnjim blatobranima, tankim LED zadnjim svetlima, kao i set velikih točkova, uz izjavu Renault-a da će kupcima omogućiti da iskuse pogon koji će biti budućnost kompanije.

Renault-Symbioz-1

Naziv koncepta proizilazi iz starogrčke reči ‘sumbiōsis’ koja znači ‘živeti zajedno’, i, kako kažu iz Renault-a, novi Symbioz će baš tako i funkcionisati – biće u harmoniji i stalnoj interakciji sa okolinom, putnom ifnrastrukturom, i u skladu sa digitalnim načinom života putnika. Što se tiče implementacije slova Z na kraju reči, francuska kompanija kaže da se to odnosi na Z.E. – zero emission tehnologiju koja je zadužena za pogon.

Novi Renault Symbioz Concept će biti predstavljen tokom konferencije za štampu na Sajmu automobila u Frankfurtu 12. septembra, uz novi Megane RS.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply