18/04/2024 12:51:56 AM
NASLOVNA / HOT / VIDEO: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet concept

VIDEO: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet concept

Nakon što je pre nekoliko godina nastupao kao samostalni konkurent Rolls-Royce-u i Bentley-u, Maybach je od tada deo Mercedes-Benz-a. Sada prodaju produžene sedane S klase pod značkom Mercedes-Maybach i to u pristojnim brojkama, uključujući tu i mnoge V12-ice u Severnoj Americi kao i slabije varijante (što se tiče snage) u Kini. Sada predstavljaju novu, impresivnu kreaciju na Pebble Beach Concours d’Elegance: Vision Mercedes-Maybach 6 cabriolet.

Mercedes-Maybach-6-cabrio-Vision-1

Dug nekih 236 inča, ovaj Maybach ima zaista izuzetne proporcije, i definitivno nije predviđen za uska parking mesta.

Vision Mercedes-Maybach 6 cabriolet pokreće električni pogon od 738 KS, i kažu da može da pređe 200 milja na jedno punjenje. Iz kompanije su takođe rekli da postoji sistem brzog punjenja koji može za pet minuta da omogući dodatnih 60 milja autonomije. U automobil su ugrađena četiri elektromotora, svaki za po jedan točak, što omogućuje pogon na sva četiri točka. Što se tiče performansi, testiranja kažu da Vision od 0-100 km/h stiže za manje od četiri sekunde, a da mu je maksimalna brzina određena na 250 km/h.

Mercedes-Maybach-6-cabrio-Vision-2

Ofarban u Nautical Blue Metallic boju, sa ogromnim 24-inčnim točkovima, Vision Mercedes-Maybach 6 cabriolet je verzija sa otvorenim krovom prošlogodišnjeg coupe koncepta prikazanog na Pebble Beach-u. Na prednjoj strani je gril sa 25 vertikalnih šipki.

Mercedes-Maybach-6-cabrio-Vision-4

Krov je rose gold boje, i otvara se da otkrije za sada neviđenu sofisticiranu unutrašnjost, sa klasičnim volanom, futurističkim svetlosnim efektima, kožom inspirisanom Chesterfield sofama, i sa detaljima od drveta i aluminijuma. Prednji vetrobran služi i kao transparentni displej, a tu je i kontrola gestikulacijom. Daimler digitalne instrumente određuje kao “hiperanalogne”. Pod je od drveta i podseća na palubu nekog broda, što dodatno doprinosi “morskom” utisku.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply