NASLOVNA / HOT / VIDEO: Novi BMW M5 (F90)

VIDEO: Novi BMW M5 (F90)

Sedma generacija BMW 5 serije debitovala je krajem prošle godine, ali je konačno došlo vreme da vidimo model na koji se tako dugo čekalo i koji donosi mnoge promene BMW-ovom najvoljenijem modelu – moćnom M5.

BMW-M5-F90-1

Prvi put ikada M5 dolazi sa pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem. Pogon na sva četiri točka M5-ice nosi naziv M xDrive, i omogućava varijabilnu distribuciju pogona na prednju i zadnju osovinu. Pogon je prvenstveno na zadnje točkove, sa prenosom na prednje kada se stvori potreba za to. Osim, naravno, u 2WD modu, jer novi M5 nudi mogućnost i da se pogon kompletno prebaci na zadnje točkove (što će, naravno, oduševiti ljubitelje drifta).

BMW-M5-F90-2

M5 nudi i 4WD Sport program, a kada se stavi na papir, M xDrive je u mnogome sličan Mercedes-AMG-ovom E63 4Matic+system-u. Prethodne dve generacije M5 bile su ponuđene sa opcijom duplog kvačila, ali ova verzija dolazi sa osmostepenim automatikom i bez manuelne opcije.

Motor novog M5 je unapređeni stari 4.4-litarski twin-turbo V8 koji sada razvija 600 KS i 750 Nm. Uparen sa pogonom na četiri točka i automatikom, omogućava zaista impresivno ubrzanje. Od 0-100 km/h, novi M5 postiže za 3.2 sekunde, do 200 km/h stiže za 11.1 sekundi, a maksimalna brzina (sa M Driver paketom) iznosi 305 km/h.

BMW-M5-F90-3

Kočnice od keramike i ugljeničnih vlakana su opcione, i “skidaju” sa ukupne težine nekih 23 k. Krov je od ugljeničnih vlakana, a iz BMW-a kažu da je i izduvni sistem optimizovan što se tiče težine. Automobil je inače nešto lakši od svog prethodnika i teži ukupno 1930 kg.

Enterijer je sav u koži, što se moglo i očekivati od nove 5 serije. Ono što upada u oči su i dva crvena dugmeta na volanu – ona omogućavaju da se menja mod vožnje.

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply