12/12/2019 10:03:27 PM
NASLOVNA / TUNING / VIDEO: HGP Volkswagen Passat 2.0 TSI sa 480KS

VIDEO: HGP Volkswagen Passat 2.0 TSI sa 480KS

HGP je tjuning kompanija koja se specijalizovala za povećanje snage serijskih modela iz Volkswagen koncerna ugrađivanjem svojih turbo punjača. Tako su u svom najnovijem projektu odlučili da pojačaju Volkswagen Passat u karavanskoj verziji.

Za verziju sa 2.0 TSI turbo benzincem koja serijski nudi 280KS (više nego dovoljno gotovo svim vlasnicima ovog modela) HGP nudi povećanje snage od čak 200KS!

HGP-Volkswagen-Passat-1

Tako vlasnici karavanskog Passata mogu da raspolažu sa 480KS, što je više od BMW-a M4! Tolika snaga je postignuta ugradnjom novog turbo punjača. Sem toga ugrađen je KN filter vazduha i novi izduvni sistem. Naravno, napravljene su i promene na DSG menjaču, snaga se prenosi putem 4Motion pogona na sva četiri točka, a sve to je rezultiralo ubrzanjem do stotke za samo 4,5 sekundi.

Tako će mnogi vlasnici sportskih automobila koji se odluče obračunati s ovim Passatom verovatno ostati u šoku dok će gledati u zadnji kraj porodičnog karavana. Uz doradu motora ovaj model ima i nove točkove i kočnice sa Golfa R, pa KW opruge i novo sportsko kvačilo.

HGP-Volkswagen-Passat-2

Iako cene još nisu objavljene, u HGP-u su do sada za ovakve dorade (samo ugradnja turbo punjača bez vizuelnih dorada i promena na oslanjanju i kočnicama) drugih Volkswagen modela tražili iznose od oko 13 hiljada evra, pa ko voli neka izvoli…

Izvor: Jutarnji.hr/autoklub

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply