NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Daihatsu DN Multisix concept

VIDEO: Daihatsu DN Multisix concept

Daihatsu je na Gaikindo Indonezija internacionalnom sajmu automobila predstavio čak dva nova koncepta. Prvi concept je nazvan DN F-Sedan, dok se kod drugog radi o SUV koji nosi naziv DN Multisix.

Daihatsu-DN-Multisix-1

Kompanija će tek objaviti specifikacije koje se tiču novog konceptnog SUV-a, ali se zna da je pozicioniran uz F-Sedan. Ako bude tako, moguće je da će DN Multisix concept u stvari pomoći dolazak nove generacije SUV.

Daihatsu-DN-Multisix-2

Na prednjem delu Daihatsu DN Multisix ima prednju masku sa LED svetlima i zanimljivim svetlima za skretanje. Agresivni “nos” takođe podrazumeva velike otvore za vazduh sa LED dnevnim svetlima pozicioniranim sa svake strane. Zlatni trim elementi su ugrađeni na donjem delu vozila i daju Multisix-u posebnu draž što se tiče dizajna.

Zanimljiva dizajnerska rešenja nastavljaju se na zadnji deo, sa oštrim LED zadnjim svetlima. Izduvni otvori integrisani su u branik, i sve izgleda kao da je na svom mestu.

Što se tiče enterijera, Daihatsu DN Multisix ima prostora za šest odraslih osoba. Ali ono što naravno najviše upada u oči je instrument tabla koja je gotovo u potpunosti jedan veliki displej. Ispod njega je manji, sa kontrolama za infotainment sistem i za MPV-ove brzine.

Daihatsu-DN-Multisix-3

S obzirom da je trenutna generacija Daihatsu Terios (ili Toyota Rush) pri kraju životnog ciklusa, promene su neizbežne. Perodua bi mogla da razvija svoju verziju Daihatsu SUV-a za Malezijsko tržište, uzevši u obzir da kompaniji nedostaje upravo SUV model u trenutnoj gami.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply