18/04/2024 12:22:36 AM
NASLOVNA / PREMIJERE / VIDEO: Dacia Duster za 2018. godinu

VIDEO: Dacia Duster za 2018. godinu

Dacia je predstavila novi Duster model, pre oficijelnog debitovanja sledećeg meseca na Sajmu automobila u Frankfurtu. Povoljni SUV je unapređen što se tiče spoljašnjosti, a dobio je i nekoliko izmena na enterijeru.

Nova verzija, zakazana da uđe u prodaju sledeće godine, zadržava istu ponudu motora. Tu su 1.5-litarski dizel i 1.2-litarski benzinac. Platforma je takođe ista kao i kod prethodnog modela, a i dimenzije su gotovo identične. Međutim, prema rečima Laurens van den Acker-a, šefa za dizajn, svaki panel na automobilu je nov.

Dacia-Duster-1

Ono što je drugačije je da najnovija generacija Duster-a ima šire gume i modifikovane panele sa strane kako bi točkovi bolje ispunili lukove. Šoferšajbna je pomerena 100 mm unapred da bi se poboljšala preglednost i da bi se dobilo više prostora.

Detaljne izmene poput LED dnevnih svetala, aluminijumskih šipki na krovu i novih 17-inčnih alu točkova doprinose osveženju Duster-ovog izgleda dok su srebrne površine ugrađene napred i pozadi prema rečima proizvođača otporne na ogrebotine.

Dacia-Duster-2

Iako iz Dacie ne dolaze informacije što se tiče kabine, zna se da će se koristiti materijali koji se ranije nisu koristili, da će infotainment sistem verovatno biti unapređen možda sa Android Auto-m i Apple CarPlay. Takođe, očekuje se da će menjač biti poboljšan.

Rukovodstvo Dacia-e kaže da će novi model zadržati tri zvezdice što se tiče Euro NCAP testiranja sudara. Ipak, verovatno će biti dostupni opciono i neki dodatni sistemi sigurnosti poput automatskog kočenja i sličnih, što će verovatno dodati još jednu zvezdicu.

Dacia-Duster-3

Novi Duster biće prvo lansiran u Francuskoj početkom sledeće godine. U ponudi će biti verzije sa pogonom na dva i četiri točka. Automobil će biti ponuđen samo u varijanti sa petoro vrata, uprkos informacijama koje su se mogle čuti da će biti i varijanta sa sedam vrata u formi Grand Duster-a.

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply