NASLOVNA / HOT / VIDEO: Predstavljena BMW konceptna serija 8

VIDEO: Predstavljena BMW konceptna serija 8

„Sa ovim konceptom želeli smo da pokažemo kako će izgledati luksuzni sportski GT automobil sa kojim će kupac dobiti kombinaciju performansi i udobnosti kakvu do sada niko nije ponudio“, izjavio je drugi čovek BMW-ovog dizajnerskog odeljenja, Adrian van Hooydonk. Serija 8 očekuje se u produkcijskom izdanju naredne godine i predstavljaće sam vrh ponude bavarske kompanije

BMW-Serija 8-1

BMW je na prestižnoj izložbi Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavio dugo očekivani konceptni model kojim je publici pokazao kako će (otprilike) izgledati naslednik legendarne Serije 8.

BMW-Serija 8-2

Serija 8, ukoliko se u BMW-u budu pridržavali koncepta koji su prikazali na obali italijanskog jezera Como, znatno će se razlikovati od svih ostalih modela iz aktuelne ponude BMW-a.

BMW-Serija 8-3

Konceptni model postavljen je na 21-inčnim aluminijskim felnama i obojen je posebnom, unikatnom sivom bojom koju u BMW-u nazivaju Barcelona Liquid. Pored naglašeno velikih otvora za strujanje vazduha u branicima i prednjim blatobranima, automobil karakteriše i zadnji poklopac prtljažnika s integrisanim spojlerom. Zanimljivo su rešeni hromirani završeci izduvnog sistema, kućišta retrovizora i kućišta prednjih i zadnjih svetala. Unutrašnjost će biti od Merino kože, brušenog aluminijuma i površina od ugljeničnih vlakana, sa elementima od Swarovski stakla.

BMW-Serija 8-4

BMW nije otkrio detalje o motoru koji svoj potencijal u slučaju konceptnog modela prenosi na zadnju osovinu, ali je jasno da će produkcijsku Seriju 8 pokretati najsnažniji motori koje BMW i njihovo M odeljenje imaju u ponudi.

PROČITAJ I OVO!

Toyota GR Supra (Video test)

GR Supra bio je prvi Toyotin globalni GAZOO Racing (GR) model, i od trenutka lansiranja …

Leave a Reply