NASLOVNA / HOT / Renault Symbioz concept

Renault Symbioz concept

Renault Symbioz koncept predstavlja viziju za budućnost, pravac kojim će se firma kretati nakon 2030. godine kada će većina vozila biti u stanju da u potpunosti bude interaktivno povezana sa kućama, gradovima i putnim infrastrukturama.

Renault-Symbioz-concept-1

Renault Symbioz je u stvari „integrisana kuća i automobil“ koji funkcionišu u savršenoj harmoniji. Ovo predstavlja prvi koncept vozila povezanog sa kućom ikada viđen.

Renault-Symbioz-concept-2

Symbioz koncept biće pokretan od strane električnih motora lociranih kod zadnje osovine, a ideja je da kod svakog točka bude po jedan motor. Što se tiče snage, koncept razvija impresivnih 670 KS i 660 Nm. Ovo znači da će do 100 km/h iz mesta stizati za manje od šest sekundi, sa autonomijom od 500 km. Baterija od 72 kWh može da se napuni na 80% za samo 20 minuta kroz induktivni sistem punjenja.

Renault-Symbioz-concept-3

Kad je u pitanju koncept kuće, on funkcioniše tako što se Symbioz parkira u kuću gde postaje dodatni prostor/soba.

Renault-Symbioz-concept-4

Prema rečima francuskog proizvođača, električni, autonomni i povezani demo automobil sličan Symbioz-u biće dostupan za testiranje kasnije ove godine. Ovo demo vozilo koristiće neke od tehnologija budućnosti kao što su Multi-Sense, Easy Connect i Easy Drive.

PROČITAJ I OVO!

VIDEO: Test 2023 Ferrari 296 GTB

Nedugo nakon ove objave videli smo impresivni Ferrari 296 GTB koji je prešao ovu stazu …

Leave a Reply