NASLOVNA / KONCEPTI / VIDEO: Renault Kwid Extreme Concept

VIDEO: Renault Kwid Extreme Concept

Mali Renault-ov crossover Kwid dobio je sportsku varijantu na internacionalnom sajmu automobila Indonezije.

Kwid je inače veoma uspešan na azijskom tržištu, tako da je francuski proizvođač odlučio da na sajmu ponudi atraktivnu sportsku verziju CUV-a, pod nazivom Extreme Concept. Kwid Extreme Concept dobio je novi, sportski body kit i velike točkove, i izgleda sjajno.

Sama reč Extreme dobro je izabrana od strane Renault-ovih dizajnera, jer na pravi način opisuje novu kreaciju. Kwid Extreme ima novu masku sa snažnim crvenim detaljima i LED svetlima. Slični elementi mogu se videti na centralnom delu haube, a tu su i LED detalji oko prednjih farova. Renault je takođe stavio šire blatobrane, pragove, kao i komplet agresivnih OZ točkova.

Renault-Kwid-Extreme-1

Zadnji deo automobila prati isti trend. Lažni izduvni otvori krase zadnji branik sa strane, a tu je i ogromni difuzor, kao i masivni krovni spojler.

Ono što nas je malo razočaralo je činjenica da se izmene ne odnose i na enterijer automobila. Nakon što su se toliko potrudili oko spoljašnje modifikacije, očekivali smo da će nešto uraditi i povodom unutrašnjosti.

Pogon je takođe fabrički. U Aziji Kwid koristi 1.0-litarski SCe motor sa 68 KS, uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.

Extreme Concept nije prva Renault-ova vizija sportskog Kwid-a. 2016. godine kompanija je prikazala Racer concept. Za taj model, kompanija je izvadila zadnja sedišta, a ubacila kavez i sportske pojaseve. Bio je plave boje sa crvenim elementima i blatobranima od ugljeničnih vlakana, sa 18-inčnim točkovima.

PROČITAJ I OVO!

Električni Lotus Evija ima 2000KS i koštaće…

Lotus je još ranije potvrdio da će ovog meseca u Londonu promovisati svoj novi električni …

Leave a Reply