NASLOVNA / TUNING / VIDEO: Ford “F-22 Raptor” F-150

VIDEO: Ford “F-22 Raptor” F-150

Ford je i ove godine za tradicionalno okupljanje EAA AirVenture (Experimental Aircraft Association) u Americi pripremio posebno vozilo, Ford “F-22 Raptor” F-150. Ford Performance su modifiovali ovaj Raptor F-150 u cilju pružanja podrške programima za mlade u avijaciji.

Jedan jedini unikatni primerak je proizveden, i on će, kao i ranijih godina, biti prodat na aukciji 27. Jula za vreme održavanja EAA “Gathering of Eagles” konvencije u Oškošu u državi Viskonsin, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

Ford-F-150-Raptor-1

Naravno, inspiracija za ovu kreaciju Ford Performance-a bio je avion Lockheed Martin F-22 Raptor, dok se za dizajn pobrinuo Fordov dizajn menadžer Melvin Betancourt.

Dave Chaimson, potpredsednik EAA izjavio je da je Ford kroz svoju podršku EAA i AirVenture omogućio da hiljade mladih ljudi otkrije, uživa i bude deo vazduhoplovne branše.

Ispod haube, Raptor ima pojačani 3,5 litarski V6 motor (sada sa 545KS), ali izmene u odnosu na standardni model se tiču i oslanjanja, kočnica, svetala na krovu, novih točkova, doteranog enterijera , novog audio sistema, a tu je i specijalno dizajniran prednji gril inspirisan F-22.

Ford-F-150-Raptor-3

Ostaje da se vidi koliko novca će zaraditi ovaj Raptor, a kao podsetnik treba se setiti da je prošle godine specijalni Shelby GT350 Ole Yeller na ovoj aukciji pronašao novog vlasnika za 295.000 dolara.

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

UAZ-469-Amerikanci-1

VIDEO: Kao u tenku:” Šta Amerikanci misle o legendarnom sovjetskom terencu UAZ-469?„

Ljubitelji tehnike iz SAD testirali su legendarno sovjetsko terensko vozilo i sabrali utiske. Posle testiranja …

Leave a Reply