NASLOVNA / VESTI / VIDEO: Aventador i trkački katamaran, paklena kombinacija

VIDEO: Aventador i trkački katamaran, paklena kombinacija

Ovo je prilika koja se ne propušta. Prodaje se paket s kojim ćete biti najbrži na putu i moru, a jedini problem bi mogla da bude cena. Lamborghini Aventador SV je jedan od najbržih automobila na svetu. Pokretan 6,5 litarskim V12 atmosferskim monstrumom od 750KS, do 100 km/h stiže za 2,9 sekunde, dok će kazaljka pokazati 200 km/h nakon samo 8,8 sekundi. I da, super-Lambo ide preko 300, pa i preko 350 km/h. Serija je limitirana na 500 primeraka, a početna cena je 357.000 evra.

Aventador-katamaran-1

Ipak, kako ne bi bili ograničeni samo na asfaltne puteve tu je i njegova morska verzija. Trkački katamaran od 52 stope, odnosno nešto manje od 16 metara se estetski u potpunosti oslanja na Lamborghini, bojom ali i oblikom nadvodnog dela trupa. Napravljen je od ugljeničnih vlakana, a na vodi postiže i do 290 km/h.

Plovilo je nastalo zahvaljujući ideji super bogatog vlasnika, koji je poželeo da uz snažno individualizovani drumski Lambo ima i odgovarajuću zver za juriš na vodi. Jedina prava razlika je u pogonu, gde je prednost data Mercuryu. Razvija oko 1.350KS, odnosno 1.550KS kada vozi na trkačko 112 AKI gorivo. Proizvodnja plovila je trajala skoro dve godine, a vlasnik ga je platio 2,35 miliona USD.

Aventador-katamaran-2

Ali, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, pa tako potencijalni kupac zbog žurbe prodaje može plovilo da dobije po ceni od 2,199 miliona USD. I da, Lamborghini Aventador SV Roadster sa tek nešto više od 1.100 pređenih kilometara je uključen u cenu.

Izvor: Index.hr

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply