NASLOVNA / VESTI / Zloupotreba službenih automobila otkrivena

Zloupotreba službenih automobila otkrivena

Podnete su krivične prijave protiv lica koje je pre dve godine oštetilo državni budžet za višemilionski iznos zloupotrebom službenog vozila. Pravda je možda spora ali čini se dostižna.

 

otkrivena-zloupotreba-sluzbenih-automobila

 

Zbog sumnje da se službenim vozilima Srbije upravljalo na neekonomičan i neefikasan način podneta je krivična prijava protiv određenih lica protiv kojih postoje verodostojni dokazi. Jedan konkretan primer je osoba koja je oštetila budžet Srbije za 1.32 miliona dinara jer ja za prvih 10 meseci 2012. prešla 100 000 kilometara uz samo sedam izdatih putnih naloga.

 

Ukupan broj službenih vozila u Srbiji iznosi 26 966. Od te brojke 6 244 su vozila za opštu namenu dok je 20 722 vozila specijalne namene. Ova vozila su u toku 2012. prešla oko 67 miliona kilometara što daje prosek od oko 12 000 pređeni kilometara po jednom vozilu.

 

Zanimljivo je da pređena kilometraža kod mnogih vozila varira. Dok kod nekih zvanično nije pređen nijedan kilometar kod nekih kazaljak pokazuje preko 100 000 pređenih kilometara. Vozila “sa nulom” na kilometar satu je 643, a za sva ostala ukupno je iz Budžeta potrošeno 6.1 milijarda dinara.

 

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply