NASLOVNA / VESTI / Proteklih 25 godina prodaje NOV Cadillac Allante

Proteklih 25 godina prodaje NOV Cadillac Allante

cadillac allante - 25 godina prodaje

Jedan kanadski prodavac automobila u svom salonu još uvek nudi “novi” Cadillac Allante proizveden pre dve i po decenije.

Mnogi zaljubljenici u starije modele automobila, za koje su emotivno vezani, tvrde da bi rado kupili takvo vozilo, kada bi se i dalje proizvodilo. Verovatno bi se i u Ontariju našao neki fan Cadillaca Allante, koji bi pazario ovaj automobil – kada bi vlasnik prodajnog salona odlučio da spusti cenu vozila.

Međutim, on to odbija, pa u oglasima i dalje stoji da auto košta čak 77.743 kanadskih dolara (oko 55.000 evra).

Pretpostavlja se da je cena tako visoka jer je prodavac posle toliko godina postao vezan za svoj Cadillac i, u stvari, ne želi da ga neko kupi, a oglas i priča o novom-starom automobilu služi mu kao zgodna reklama.

Inače, u oglasima u SAD, za dobro očuvani polovni Cadillac Allante, koji je prešao 25 hiljada km, prodaje se za 10.000 dolara, što govori u prilog toj tezi.

Model Allante predstavljen je 1986, kao odgovor Cadillaca na Mercedes SL. Dizajn karoserije potpisao je čuveni Pininfarina, a ukupan broj proizvedenih vozila do 1993. iznosio je 21.000.

U početku, za pogon je korišćen 4,1 litarski V8 sa 170 ks, da bi kasnije bio zamenjen 4.2 litarskim V8 agregatom sa 200 ks. Pred kraj proizvodnje, ugrađivao se 4.6 V8 sa 295 konjskih snaga.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply