NASLOVNA / VESTI / Xcar u poseti kompaniji sportskih automboila – Radical Sportscars

Xcar u poseti kompaniji sportskih automboila – Radical Sportscars

U samo jednom relativno kratkom vremenskom periodu , Radical Sportscars kao kompanija se pokazala dostojna svoga imena . Svoj prvi automobil završili su 1997-m3 , koji je za kratko vreme postao jedan od lidera na Track Day trkama širom Amerike . Ovih dana priča se upotpunjuje sa modelom oznake RXC, koji je na ivici da dođe u poziciju u kojoj bi mogao da se nazove i automobilom za svakodnevnu upotrebu. U svoj poslednjem videu , „Xcar Filmovi“ seli su da porazgovaraju sa rukovedećim direktorom kompanije Phil Abbot-om o tome u kom pravcu će ići kompanija i koji su planovi za naredni period.

 

Radical-RXC-front-625x414

Abbot-ova priča počinje kada je sa 15 godina napustio školu sa željom da postane automehaničar i na kraju inženjer. Ono što je interesantno, amaterski trkač je postao tek sa svojih 40 godina . Kako je prolazilo vreme, odlučio je da iskoristi godinama sticano znanje i da uz pomoć njemu bliskih ljudi napravi, pristupačan automobil namenjen Track Day trkama . Prvi originalni model ove kompanije, pod nazivom, Clubsport na žalost bio je suviše težak i na kraju dosta skuplji od onoga što je Abbot želeo , međutim i to je bio dovoljan podstrek koji će ga u budućnosti gurati dalje.

 

 

Kako je vreme prolazilo kompanija je došla do zaključka da kupci ne moraju da budu samo trkači, tj. sa RXC modelom Abbot cilja na kupce-vozače koji bi isti automobil mogli da koriste i za svaki dan. U Americi ovaj automobil koštaće $ 171.280, što na kraju nije jeftino, međutim ako se pogleda u specifikaciju i radikalan izgled ovog modela jasno je da „ceni može malo da se pogleda kroz prste“. ” Naši automobili će uvek biti trkački, međutim ako su naši kupci dovoljno ludi da ih voze na ulici, u tom slučaju nećemo se protivi unapred profitabilnom tržištu “, rekao je Abbot u videu .

 

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply