NASLOVNA / KONCEPTI / VW Tiguan hibridni koncept

VW Tiguan hibridni koncept

Pored serijskog modela, Volkswagen je predstavio i konceptni Tiguan GTE sa hibridnim pogonskim sistemom. Ova verzija opremljena je 1.4 TSI benzincem sa 156 ks i elektromotorom zahvaljujući kome ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema dostiže 218 ks (160 kW). Za skladištenje električne energije koriste se litijum-jonske baterije od 13 kWh, koje obezbeđuju autonomiju vožnje na struju od oko 50 km.

vw_tiguan_2016_8

Osim pomoću benzinskog motora, baterije se mogu dopuniti i putem krovnog solarnog panela. Volkswagen navodi da Tiguan GTE u hibridnom modu troši svega 1,9 l/100 km, uz CO2 emisiju od 42 g/km. Automobil do stotke ubrzava za 8,1 s, dostiže maksimalnih 200 km/h, a u električnom modu može da se vozi brzinama do 130 km/h.

vw_tiguan_2016_9

Hibridni koncept biće izložen pored serijske verzije Tiguana na Volkswagenovom štandu na sajmu u Frankfurtu, a za sada nije poznato da li će i kada početi da se proizvodi. Što se tiče regularne verzije, novi Tiguan se očekuje u prodajnim salonima do kraja godine, a 2016. će mu se pridružiti model sa 7 sedišta. Sedmosed će se izrađivati u Meksiku i biće dostupan samo na pojedinim tržištima.

vw_tiguan_2016_10

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply