NASLOVNA / HOT / VW planira da plati odšetu vlasnicima dizel vozila?

VW planira da plati odšetu vlasnicima dizel vozila?

Kako prenosi Tanjug, Volkswagen bi mogao da donese odluku da nadoknadi štetu vlasnicima njihovih dizel vozila u vidu nadoknade za izgubljenu vrednost automobila, saopštio je direktor američke filijale VW-a, Majkl Horn. Pred američkim zakonodavcima, koji istražuju VW-ov skandal sa manipulacijom vrednostima izduvnih gasova, Horn je rekao i da bi popravka automobila opremljenih spornim softverom u SAD mogla potrajati godinu do dve, a možda i više, prenosi agencija AP.

2015-6074202016-volkswagen-passat-facelift

Prema njegovim rečima, popravka se neće odraziti na potrošnju goriva po kilometru, ali bi se mogla odraziti na performanse vozila. „Možda će biti blagih posledica po performanse“, naveo je Horn pred američkim Komitetom za energetiku i trgovinu, i dodao da VW nije izračunao koliko je ovaj skandal koštao vlasnike spornih automobila. Ranije ove nedelje, istraživačka kompanija Keli Blu buk je saopštila da je vrednost VW-ovih automobila sa 2,0 litarskim dizel motorom pala za 13 odsto od sredine septembra.

vw_tdi_logo_1

Vrednost polovnih automobila obično pada, ali je kod VW-ovih dizel automobila ona pala u neuobičajeno velikom iznosu, ocenjuje agencija AP. U zaključku, Horn je izjavio da 7,3 milijarde dolara (6,5 milijardi evra) za pokrivanje troškova skandala, izdvojenih do sada, možda neće biti dovoljno, pošto će na kraju ukupni troškovi zavisiti od visine kazni vladinih agencija, od troškova popravke automobila i iznosa kompenzacije klijentima, navodi američka agencija.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply