NASLOVNA / VESTI / Vw Passat otkriven do detalja

Vw Passat otkriven do detalja

Nemački brend je već dosta toga već otkrio o novoj generaciji Passata koja stiže ove jeseni. Da ono što oni nisu otkrili izađe u javnost pobrinuli su se Kinezi koji su otkrili sve detalje vezane uz novi B8.

 

 

vw passat 98

 

Ne samo da sada znamo koja će paleta agregata pokretati novi Passat, već znamo koliko je on kilograma skinuo, koje su njegove dimenzije, kao i koje to elektronske novosti donosi.

 

 

vw passat 988

 

Novi Volkswagen Passat će premijeru odraditi u Parizu ove jeseni. Nemci su već polako počeli da pripremaju teren za njegov dolazak objavljivajući tu i tamo neku sitnicu o njemu. Ono čemu se društvo iz Wolfsburga nije nadalo jeste da će gotovo sve o njemu otkriti Kinezi koji su objavili prezentaciju u kojoj je sve lepo prikazano.

 

 

vw passat 977

 

 

Tako sada znamo da je novi Passat dugačak 4767 mm i 85 kg lakši od još uvek aktuelnog modela. Takođe znamo da će dobiti zadnja LED svetla dok će prednji LED svetlosni sklop biti dostupan kao opcija.

 

 

vw passat 9777

 

Oni koji se odluče za takva svetla dobiće Dynamic Light Assist, a tu ne prestaje lista pametne elektronike koja ovu limuzinu čini bezbednijom.

 

 

vw passat 966

 

 

Uz HUD displej i sistem pomoći pri parkiranju, tu je i sistem pomoći pri vući prikolice, sistem kamera koji prati stanje oko automobila, a novost je i potpuno digitalna instrument tabla kakvu smo videli na novom Audiju TT. Tome treba dodati i sistem automatskog kočenja, sistem pomoći u saobraćajnim gužvama i niz drugih rešenja koja ovaj Passat čine najbezbednijim do sada.

 

 

vw passat 97

 

Volkswagen je otkrio da će novi Passat B8 pokretati novi 2.0 TDI biturbo sa 240KS, a sada su poznati i podaci o drugim motorima u paleti.

 

vw passat 96

 

 

Dakle, 2.0 TDI u verzijama sa 150KS i 190KS, zatim 1.6 litarski TDI sa 120 konja koji će pokretati osnovni dizel model. Kada su benzinci u pitanju osnovni model pokretaće 1.4 litarski TSI sa 125KS, a u ponudi će biti i snažnija verzija sa 150KS i sistemom deaktivacije cilindara. Uz njih ispod prednjeg poklopca novog Passata skrivaće se i 1.8 litarski TSI sa 180KS, kao i dva dvolitarska TSI motora sa 220 i 280 konjskih snaga.

Na kraju, čeka nas i plug-in varijanta Passata sa baterijama kapaciteta 9.9 kWh čiji bi domet bio 966 km.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply