NASLOVNA / PREMIJERE / VW Golf Cabrio spreman za sajam u Frankfurtu

VW Golf Cabrio spreman za sajam u Frankfurtu

I pored činjenice da će najvažniji novitet Volkswagena na ovogodišnjem sajmu automobila biti nova generacija Tiguana, ovaj nemački proizvođač će sredinom septembra na pomenutom sajmu prikazati i druge novosti iz svoje ponude. Među njima se nalazi i obnovljeni Golf Cabrio (na bazi Golfa VI), modelske godine 2016.

novi_vw_golf_cabrio_frankfurt_1

Očekivano, promene nisu velike pa se kao najznačajniji izdavajaju doterani branici i pragovi, novi dizajn alu točkova od 16 do 18 inča (za GTI verziju od 19 inča), izmenjeni volan i par novih detalja u unutrašnjosti, modernizovani infotainment sistem, šest novih boja za eksterijer (između ostalog i “Honey Orange Metallic” boja), kao i nova, i to crvena boja za meki sklopivi krov.

novi_vw_golf_cabrio_frankfurt_2

Što se game motora tiče, Golf Cabrio u paleti ima Euro 6 agregate koji po navodima iz Volkswagena troše do 15% manje goriva nego ranije. U ponudi su benzinci sa rasponom snage od 105KS do 150KS i dizelaši (od 110KS do 150KS), kao i Golf GTI Cabrio koji je pojačan sa 210KS i 320 Nm na 220KS i 340 Nm (ubrzanje od 0-100 km/h traje 6,9 sekundi).

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …