NASLOVNA / HOT / Vrednost deonica Tesla Motorsa u padu i pored dobre prodaje

Vrednost deonica Tesla Motorsa u padu i pored dobre prodaje

Vrednost deonica kompanije Tesla Motors ovih dana iznose oko 220 USD, što je primetno manje od septembra prošle godine kada je njihova vrednost iznosila oko 300 USD. Optimistični stručnjaci kažu da bi njihova cena mogla lako u skorije vreme da dostigne i dvostruku vrednost, dok pesimistična strana medalje kaže da bi ona mogla da padne i na 150 USD. Menadžeri kompanije Ilona Maska ističu da nisu zabrinuti, jer je Tesla Motors na pravom kursu da ubrza prestanak upotrebe fosilnih goriva.

Gde je granica? Granice nema. Tesla S do stotke za 2.8 sekundi

Deoničari Tesla Motorsa su se možda priključili viziji Ilona Maska, ali bi to moglo skupo da ih košta. koštati, jer prema mišljenju stručnjaka to što je Tesla Motors postigao rekordnu prodaju nema nikakvu važnost. Naime, razlog za ovu tvrdnju nalazi u činjenici da je kompanija izgubila 19.810 USD po automobilu prošlog kvartala, dok je u kvartalu pre njega izgubila 15.979 USD. Ovo je jako loša vest, jer je u 2014. godini gubitak iznosio 9.956 USD po automobilu. Sve ove gubitke će osetiti i snositi deoničari.

Tesla Model S je razbio u Consumer Reports testu

Povrh svega, zvaničnici Tesla Motorsa na čelu sa Ilon Maskom tvrde da ih srednjeročni ciljevi ne zanimaju, tako da neće menjati svoju politiku.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply