NASLOVNA / VESTI / Volvo započeo budući trend – dostava paketa u automobil

Volvo započeo budući trend – dostava paketa u automobil

Volvo je osmislio veoma praktičan način dostave paketa u zapadnoj Evropi. Umesto da paket bude dostavljen na kućnu, poslovnu ili neku drugu fiksnu adresu, Volvo je pokrenuo prvi sistem u kome vam paket biva dostavljen u automobil. Najbolje od svega je to što će vam paket stići čak i ukoliko niste u vozilu. Zapravo, to je i jedini način da ovaj sistem dostave bude u prednosti u odnosu na bilo koji drugi.

volvo_dostava_paketa_u_automobil_1

S obzirom na to da je online kupovina sve popularnija i da su ljudi sve više u pokretu, jasno je da ovakav vid dostave ima niz prednosti. Štaviše, Volvo je sproveo anketu i u njoj se 92 odsto korisnika izjasnilo da bi radije primalo pakete u svoj automobil, nego na kućnu adresu. Sistem je razvijen u saradnji sa kompanijama PostNord, Lekmer.com i Mat.se. Zasnovan je na Volvo On Call i Sensus Connect tehnologijama tog proizvođača, a funkcioniše uz pomoć takozvanog “digitalnog ključa”.

volvo_dostava_paketa_u_automobil_2

Digitalni ključ omogućava dostavljaču jednokratni pristup vašem automobilu. To znači da kurir ima elektronsko ovlašćenje da daljinskim putem, pomoću smartfon ili tablet uređaja, otključa vaše vozilo, utovari u njega ono što ste kupili preko interneta i ponovo ga zaključa.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply