NASLOVNA / VESTI / Volvo S90 izgled otkrila slika igračke?

Volvo S90 izgled otkrila slika igračke?

Fotografije igračke buduće top limuzine S90 pojavile su se na jednom kineskom sajtu, a švedski magazin Teknikens Värld (Svet tehnike) tvrdi da automobilčić verno prikazuje naslednika modela S80. Po svemu sudeći dizajn Volvoa S90 više nije tajna s obzirom da su na Internet procurile fotografije modela kineskog proizvođača u razmeri 1:43.

volvo_s90_izgled_otkrila_slika_igracke_1

Na njima se vidi da je prednji deo naslednika top modela S80 dizajniran po ugledu na dva konceptna automobila kompanije Volvo – Concept Coupe i Concept Estate. Specifična maska hladnjaka i farovi sa takozvanim “Torovim čekićem” – LED dnevnim svetlima u obliku slova T, prvi put su viđeni na pomenutim konceptima, a zatim i na serijskom SUV modelu XC90 druge generacije. Pozadi se takođe primećuju stilski detalji koji su tipični za Volvo Concept Coupe, pre svega stop svetla u obliku slova C. Volvo S90 siluetom više podseća na moderne luksuzne kupe limuzine nego na klasični sedan što se uklapa u dizajnersku ideju da automobil ima naglašenu sportsku pojavu.

volvo_s90_izgled_otkrila_slika_igracke_2

Nova top limuzina trebalo bi da bude predstavljena do kraja godine, dok bi svetska sajamska premijera mogla da se dogodi na detroitskom salonu automobila u januaru 2016, s obzirom da je Volvo odlučio da nastupa samo na tri međunarodna sajma – u Detroitu, Ženevi i Šangaju. Što se tiče pogonskih jedinica, očekuju se 2.0 litarski četvorocilindarski benzinski i dizel motori, uz eventualnu hibridnu verziju. Posle limuzinske verzije uslediće karavan sa oznakom V90. Ovaj model biće dizajniran po ugledu na Volvo Concept Estate, ali će umesto 2 imati 4 vrata.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …