18/04/2024 12:54:51 AM
NASLOVNA / HOT / Volkswagen uskoro predstavlja potpuno nove 1.5-litarske motore

Volkswagen uskoro predstavlja potpuno nove 1.5-litarske motore

Volkswagen će uskoro predstaviti svoja dva nova motora zapremine 1.5 litara. Postojaće benzinska i dizel varijanta, a ovi motori su dizajnirani tako da zamene 1.4-litarske i 1.6-litarske agregate. Očekivano, benzinska verzija će nositi oznaku 1.5 TSI, a dizel 1.5 TDI. Nove pogonske jedinice će debitovati u osveženom Golf Mk 7, a ubrzo nakon toga će se naći u mnogim modelima VAG grupacije, a među prvima će biti Škoda Octavia.

Test: Volkswagen Golf R Line 2015 [Video]

Novi motori će biti modernije dizajnirani i kao takvi efikasniji u odnosu na prethodnike. Volkswagen ističe da će ovi motori odgovarati i regulativama o emsiji gasova za 2020. godinu koji će biti znatno strožiji od ovih koji su danas na snazi. Dok benzinac sa turbo punjačem, 1.4 TSI, debituje u osveženom VW Golfu, novi 1.5 TDI će se naći u novom Audi A3 modelu, a najverovatnije će se nakon toga naći tek u Golf Mk 8.

Švajcarska zabranjuje prodaju VAG dizela

Prema rečima Volkswagena, ugradnja novih motora će biti jednostavna. Iako izmena ima mnogo, novi motori će imati vrlo slične dimenzije svojim prethodnicima tako da će se lako ugrađivati bez potreba za bilo kakvim specijalnim modifikacijama.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply