NASLOVNA / HOT / Volkswagen: Preko šasije do informacije o vozilima sa spornim softverom

Volkswagen: Preko šasije do informacije o vozilima sa spornim softverom

Izvor: Novosti.rs

Već danas ili sutra trebalo bi da bude poznato koliko je vozila iz “Folksvagenovog” programa sa spornim softverom koji se ugrađivao u dizel varijante ovih automobila prodato u Srbiji, ali i na koji će način ovaj problem biti otklonjen. Naime, kompanija “Porše SCG”, generalni uvoznik za “Folksvagenova” vozila u Srbiji dobila je uputstva iz svoje nemačke centrale na osnovu kojih će biti sprovedena čitava akcija “servisiranja vozila”.

vw_golf_r_wagon_wolfsburg_edition_izgleda_sjajno_1

Tačan broj vozila koja su prodata, još nije poznat – rečeno je “Novostima” u “Poršeu SCG”. – “Folksvagen” iz Nemačke dostavio je naime samo ogromni spisak šasija svih vozila sa spornim softverom prodatih u regionu pa naše službe danonoćno rade i proveravaju brojeve šasija. Čim budemo izvukli precizne podatke dostavićemo ih Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije, koja je tražila zvanične informacije, a tada će biti obavešteni i mediji.

Da bi zainteresovani vlasnici vozila iz “Folksvagenovog” programa sa spornim softverom koji je ugrađivan u dizel motore “EA 189 EU5” mogli da ranije saznaju da li je njihov automobil jedan od zvanično priznatih 11 miliona koliko je prodato u celom svetu, kompanija “Porše SCG” će ovih dana objaviti specijalizovani mini-sajt.

Der neue Volkswagen Phaetonpassa

Jednostavnim upisivanjem broja šasije svog vozila vlasnici će dobijati informaciju da li je to vozilo sa spornim softverom ili ne – kažu u “Poršeu SCG”. Zasada je još nepoznato kako će procedura servisiranja da izgleda. U uputstvu bukvalno piše da “nema razloga za brigu i da će svi vlasnici biti zadovoljni kao i da su vozila potpuno tehnički ispravna i bezbedna”. Ostaje da napravimo prvi korak, evidentiramo sva vozila sa ovim problemom i obavestimo vlasnike. Dotle će i centrala “Folksvagena” dati preciznije uputstvo o servisiranju – kažu u “Poršeu SCG”.

AGENCIJA SPREMNA

DA i država pomno prati celu situaciju u vezi sa “Folksvagen skandalom” potvrđuju i u Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije. Još uvek nismo dobili zvanične informacije iz “Poršea SCG” koji je glavni zastupnik u našoj zemlji za sva “Folskvagenova” vozila. Čim budemo imali pravovremenu i tačnu informaciju obratićemo se i javnosti – rečeno je “Novostima” iz Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply