NASLOVNA / VESTI / Volkswagen Passat je toliko lak za krađu da ga sad kradu i iz fabrike

Volkswagen Passat je toliko lak za krađu da ga sad kradu i iz fabrike

volkswagen-passat-fanrika-proizvodnja

Tek što je predstavljen na nedavno završenom salonu automobila u Parizu, i pre nego što se pojavio u prodajnim salonima, novi Passat postao je interesantan i lopovima.

Po svemu sudeći novi Volkswagen Passat moguće je ukrasti veoma lako. Svemu tome može da posvedoči i slučaj koji je zabeležen u gradu Emdena u kome se nalazi jedna od fabrika Volkswagena. Naime čak dva primerka novog Passata, tek skinuta sa trake su ukradena i lopovi su uspeli da napuste teritoriju fabrike.

Poslednji slučaj ovog tipa zabeležen je 14-tog oktobra, kada je lopov uprkos naporima obezbeđenja nesmetano napustio fabrički krug. Kako je celo područje pokriveno kamerama, odmah drugi dan su našli automobil koji je bio napušten, a sa snimaka se jasno vidi lice počinioca, te nadležne vlasti veruju da će lako naći lopova.

Pre ovog slučaja, ne toliko davno u istom mesecu, zabeležen je još jedan slučaj krađe Passat-a, gde je automobil nađen svega nekoliko dana potom, međutim lopova još uvek nisu našli.

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply