NASLOVNA / HOT / Volkswagen kreće u ozbiljne rekonstrukcije

Volkswagen kreće u ozbiljne rekonstrukcije

Električne-verzije-Volkswagen-modela-2030.-1

Nemački automobilski gigant Volkswagen se menja – kompanija je u četvrtak uveče potvrdila da će glavnog direktora Matthiasa Muellera zameniti trenutnim šefom robne marke Herbertom Diessom. Osim promene rukovodstva, VW je saopštenjem najavio i veliko restrukturisanje.

VW naime navodi da će se stvoriti tri nove grupe brendova – ‘Volume’, ‘Premium’ i ‘Super Premium’, a ‘Truck & Bus’ će biti dodatno poguran prema izlasku na tržište.

Cilj izmena je decentralizacija odlučivanja u rukovodstvu kompanije koje bi trebalo da postanu brže i fleksibilnije.

Volkswagen se i dalje bori s posledicama skandala oko emisije izduvnih gasova dizelaša iz 2015. koji je rezultirao nekoliko milijardi dolara vrednim tužbama u više država, posebno u Sjedinjenim Državama.

Šef nadzornog odbora Hans Dieter Poetsch je istakao da je Diess kao vođa robne marke dokazao da ima ‘brzinu i elan kojima može da implementira procese radikalne transformacije’.

‘Cilj Volkswagen grupe je bio i ostaje usklađivanje njegovih proizvoda s budućim potrebama’, naglasio je Poetsch, uz tvrdnju je Diess pravi čovek za to. On je zahvalio Muelleru na vođenju kompanije tokom ‘najvećeg izazova u njenoj istoriji’, rekavši da je ‘temeljito promenio strategiju grupacije i započeo kulturnu promenu’.

Mueller je preuzeo VW nedugo nakon što je kompanija u septembru 2015. priznala da je u dizelske motore instalirala softver koji je manipulisao testovima emisije štetnih gasova.

Poslednje informacije pokazuju da VW u 2017. beleži veliki rast profita, uprkos posledicama skandala koje i dalje snažno pogađaju tu grupaciju.

Izvor: Seebiz.eu

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply