NASLOVNA / VESTI / Volkswagen Caddy opoziv – 67.000 vozila sa problemom

Volkswagen Caddy opoziv – 67.000 vozila sa problemom

Nemački proizvođač automobila Volkswagen opoziva oko 67.000 lakih komercijalnih vozila Caddy širom sveta, proizvedenih između 2012. i 2013. godine. Volkswagen je povukao vozila zbog toga što je moguće da se daljinskim upravljačem za otvaranje vrata pokrene i motor automobila, piše nemački list Velt.

Novi motori za Volkswagen Caravelle i Caddy

Ustanovljeno je da je moguće upaliti motor automobila daljinskim upravljačem, a ako je vozilo ostavljeno u brzini ono bi moglo samostalno da se pokrene, navodi list. Kako prenosi agencija Rojters, 67.000 vozila koja će biti opozvana, uključujući i 20.800 automobila u Nemačkoj, čini oko polovine od 132.900 Caddy vozila prodatih prošle godine u svetu, prema podacima kompanije.

Zbog ovog problema, Volkswagen je već pozvao vlasnike 20.800 vozila u Nemačkoj da dođu u servise, kako bi se uklonila mogućnost paljenja automobila preko daljinskog upravljača namenjenog, inače, samo za otključavanje vozila. Pogođena su vozila proizvedena od sredine 2012. do januara 2013. godine, navodi se u saopštenju. Vlasnicima Caddy vozila se preporučuje da vozila ne ostavljaju u brzini prilikom parkiranja, već da koriste samo ručnu kočnicu.

Portparol kompanije je izjavio da je Volkswagen primio reklamacije od kupaca, ali da nema saznanja o nesrećama koje je izazvao taj problem, navodi britanska agencija.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply