22/04/2021 12:34:24 AM
NASLOVNA / HOT / Volkswagen bi TDI afera mogla da košta 30 milijardi EUR-a?

Volkswagen bi TDI afera mogla da košta 30 milijardi EUR-a?

Volkswagen je nakon preliminarnih procena o tome koliko bi “dieselgate” skandal mogao da ih košta spremio oko 6.5 milijardi EUR-a. Međutim, izgleda da se nemačka kompanija pripremala isuviše optimistično. Situacija nije tako crna kao što je finansijska služba, Credit Suisse procenila (78 milijardi EUR-a), ali ipak nimalo zanemarljivih 30 milijardi je sasvim izvesna realnost.

novi_phaeton_kasni_2

Volkswagen priprema veliki broj mera štednje koje obuhvataju smanjenje investicija, rad samo na najbitnijim projektima i obustavljanje ostalih, zamrzavanje napredovanja menadžera i još mnogo toga. Volkswagen se suočava sa najvećom krizom za svojih 78 godina postojanja, pa komapnija istražuje sve mogućnosti ušteda.

2015-6074202016-volkswagen-passat-facelift

Nemačkom proizvođaču automobila će kazna u SAD-u iznositi i do 18 milijardi dolara, a pritom treba imati u vidu da je istragu najavio i veliki broj drugih zemalja. Procenjuje se da će ukupni troškovi kompanije koji obuhvataju kazne, sudske troškove, opoziva vozila i ostalo premašiti čitavih 30 milijardi EUR-a. Kazne u SAD-u će vrlo verovatno biti oštrije nego u Evropi, ali to i dalje ne čini situaciju ništa boljom.

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

Leave a Reply