17/07/2024 12:48:44 PM
NASLOVNA / HOT / VIDEO: Teslin novi sistem autonomije vožnje

VIDEO: Teslin novi sistem autonomije vožnje

Tesla Motors je objavila uvođenje novog hardvera koji će omogućiti još bolje performanse u slučaju kada vozač potpunu kontrolu prepušta automobilu.

Kako je kompanija naglasila, hardver će biti prisutan na svim budućim vozilima iz Tesline fabrikce, uključujući Model S, Model X i budući Model 3. Reč je o tzv. autonomiji petog nivoa koja će automobilu omogućiti vožnju u svim vremenskim uslovima.

Teslina vozila će sada biti opremljena sa 12 novih ultrazvučnih senzora, osam kamera koje prate okolinu pod uglom od 360 stepeni, a kruna novog hardvera će biti i do 40 puta moćniji kompjuter pomoću kojeg će sistem biti procesuiran.

I pored loše reputacije autonomne vožnje, čija je upotreba naziva čak i zabranjena u Nemačkoj, Tesla odlučno ide ka usavršavanju, a čelnik kompanije Elon Musk dodaje da je novi hardver bolji od ljudskih sposobnosti.

Svemu je kumovao i video koji prikazuje navigaciju kroz kompleksno urbano područje. Podsećamo da je autonomna opcija u Teslinim automobilima do sada korišćena samo na otvorenm putu, odnosno na autoputevima.

Izvor: Klix.ba / Youtube.com

ElonMusk:Teslavećumartu.

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply