NASLOVNA / VESTI / Video: Stravičan sudar voza i FedEx kamiona

Video: Stravičan sudar voza i FedEx kamiona

Iako je rampa na pružnom prelazu podignuta, što je signal da možemo bezbedno da prođemo automobilom preko šina, nije na odmet pogledati levo i desno – ipak se radi o našoj glavi.

kamion-rampa-voz

Svako ukrštanje drumskog i šinskog saobraćaja u istom novou predstavlja potencijalnu opasnost za vozače. Rampe na pružnim prelazima ulivaju određenu dozu sigurnosti, ali ni njima ne treba potpuno verovati, što pokazuje najnoviji primer iz SAD.

Nesreća se dogodila u severnom delu Solt Lejk Sitija, u saveznoj državi Juta. Prema prvim informacijama, snežne padavine i niske temperature dovele su do toga da sigurnosni sistemi na pružnom prelazu nisu funkcionisali kako treba, pa su rampe ostale podignute a svetlosna signalizacija isključena iako je u tom trenutku nailazio putnički voz.

Na sreću, nije bilo nastradalih, jer je voz udario u prikolicu kamiona a vozač je za dlaku izbegao smrt. Udes je zabeležen policijskom kamerom iz patrolnog automobila, a policija ga je objavila kao upozorenje vozačima koji svojim automobilima prelaze preko železničkih šina da bez obzira na sve ipak pogledaju levo i desno pre nego što nastave vožnju.

Izvor: B92.net

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply