NASLOVNA / VESTI / (VIDEO) Mercedes CLS300 „zaribao“ posle 10 km, diler odbio refundaciju, a to nije sve!

(VIDEO) Mercedes CLS300 „zaribao“ posle 10 km, diler odbio refundaciju, a to nije sve!

Tržišna inspekcija u kineskom gradu Ksijan je naložila dileru vozila Mercedes-Benz da izvrši refundaciju iznosa od približno 98.500 američkih dolara, koji je kupac uplatio na ime kupovine modela Mercedes-Benz CLS300, a koji se pokvario istog dana kada je i preuzet.

kina mercedes zaribao

Gospođa koja se radovala prinovi na četiri točka je potpisala ugovor sa ovlašćenim distributerom nemačke luksuzne marke Xi’an Lizhixing Co na dan 25. februar, o kupoprodaji navedenog premijum modela putem odloženog plaćanja, a izjavila je da se problem sa motorom pojavio nakon samo deset kilometara vožnje, na isti dan kada je vozilo preuzela iz salona, odnosno 27. marta.

Ime dame nije navedeno, ali su lokalni mediji objavila da je ona zatražila od prodavca da joj se izvrši povraćaj novca ili da joj se isporuči drugi, ispravan automobil. Zahtevi su joj glatko odbijeni.

Na dan 9. aprila, ona je uložila žalbu regionalnoj tržišnoj inspekciji putem telefonskog poziva, insistirajući na povraćaju novca. Reakcija tržišne inspekcije je obuhvatila trenutni poziv ka distributeru, uz sugestiju da trgovac reši problem onako kako zakon nalaže.

Sada je tržišna inspekcija otvorila istragu poslovanja trgovačke kuće zbog sumnje na nepoštovanje procedura kontrole kvaliteta, a pored toga je naložila angažman sudskih veštaka koji će pregledati sporno vozilo.

Državna administracija je dobila osam novih zahteva oštećene strane u subotu, a to je ishodovalo da distributer prihvati sastanak sa nezadovoljnim kupcem, na kom joj je ponuđena momentalna naknada plaćenog iznosa za automobil, uz sve prateće zakonom predviđene odštete. Međutim, gospođa je ponudu odbila, naglasivši da želi da sačeka nalaze istrage.

Regulatorna tela su navela da će se poneti pošteno u konkretnom slučaju, obezbeđujući zaštitu interesa potrošača, ali i čuvajući povoljan poslovni ambijent, generalno.

Ogorčena gospođa je navela da joj se instrument tabli uključila crvena lampica nakon samo deset kilometara, nakon čega je diler utvrdio da iz motora curi ulje. U tom trenutku, diler je prihvatio samo da izvrši zamenu defektnog motora, ali ne i da isporuči novo vozilo ili da izvrši povraćaj novca.

Video klip koji prikazuje nesrećnu ženu kako sedi na poklopcu motora crvenog Mercedesa u izložbeno-prodajnom salonu ovlašćenog dilera, izražavajući ogorčenost, za kratko vreme je postao viralan, a nemačka marka trpi novi udar na imidž građen decenijama.

Subotnji zahtevi gospođe obuhvatuju prezentaciju rezultat istrage povodom konkretnog problema, izvinjenje od strane kompanije Mercedes-Benz, kao i refundaciju plaćenog iznosa, a tu je i neizbežan zahtev za naknadu za pretprljenu duševnu bol izvestio je lokalni list Shaanxi Broadcasting Co.

Povrh svega, gospođa je izjavila da je zaposlenom licu u salonu platila naknadu od 2.235 američkih dolara na ime „ni sama ne zna čega“. Sledstveno, zatražila je istragu i po ovom pitanju, a koja može biti sprovedena i preslušavanjem zvučnog zapisa toka njenih pregovora sa prodavcem.

U subotu je stiglo pismo iz pekinškog ogranka Mercedes-Benza, uz izjavu da je istraga već pokrenuta, a centrala je do okončanja istrage suspendovala ugovor o distribuciji sa predmetnim dilerom.

Izvor: AutoRepublika

Youtube: People’s Daily, China

PROČITAJ I OVO!

vozacki-ispit-nesreca

Video – E ovako se pada na vozačkom ispitu

U poznijim godinama je teže učiti, a to se posebno vidi u veštinama gde su …

Leave a Reply