NASLOVNA / VESTI / VIDEO: Kako se proizvodi automobil na vodonik

VIDEO: Kako se proizvodi automobil na vodonik

toyota

Vreme automobila na vodonik izgleda da dolazi, a svedok svemu tome je japanski proizvođač Toyota, koji je sve ovo veoma ozbiljno shvatio. Toyota je nedavno pokrenula serijsku proizvodnju modela Mirai, svog prvog automobila koji kao pogonsko gorivo koristi vodonik. Mirai se izrađuje u u fabrici Motomači u Japanu, a kompanija je objavila nekoliko kratkih video snimaka na kojima su prikazane pojedine faze procesa proizvodnje ovog vozila.

Mada prvi čovek Tesla Motorsa, Ilon Mask, ne misli tako, Toyota je potpuno uverena da automobili sa pogonom na vodonične gorivne ćelije imaju budućnost.

Japanska kompanija omogućila nam je da zavirimo u pogon u kome se izrađuje njihov prvenac sa vodoničnim gorivnim ćelijama. Na preuređenoj proizvodnoj liniji na kojoj se prethodno sklapao Lexus LFA, dve godine nakon prestanka proizvodnje tog super-sportski modela, montira se Toyota Mirai.

U prvoj fazi u automobil se ugrađuju električne instalacije, komponente instrument table, zadnje svetlosne grupe, baterije za skladištenje električne energije, tapacirug krova:

Druga faza između ostalog podrazumeva ugradnju vodoničnih gorivnih ćelija, rezervoar za vodonik (čija hermetičnost se proverava pomoću helijuma), motor, prenosni sistem:

U završnoj etapi proizvodnje modela Mirai, instaliraju se delovi unutrašnjosti vozila, poput sedišta, volana, postavljaju se vetrobranska stakla, kompletiraju i pričvršćuju vrata:

Izvor

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply