16/08/2018 12:20:53 PM
NASLOVNA / VESTI / VIDEO: Pežo 104 ukraden 1979. nađen u močvari – u solidnom stanju

VIDEO: Pežo 104 ukraden 1979. nađen u močvari – u solidnom stanju

Plavi Pežo 104, ukraden u Francuskoj, vraćen je vlasniku posle 38 godina. Francuska policija ga je pronašla i izvukla iz močvare, a automobil je u zapanjujuće dobrom stanju, osim što je pun rakova.

Francuska policija je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila da je automobil pronađen u močvari, 160 kilometara istočno od Pariza. Nakon što je policija proverila da nema tela u vozilu, zaboravljeni auto je izvučen na suvo.

Pežo-104-ukraden-nađen-1

“I dalje izgleda isto, i dalje je plave boje i ima hroma na braniku. Zadivljujuće”, rekao je Frenk Menard, mehaničar koji ga je preterao u svoju garažu, prenosi FOX news. Dodao je i da je automobil odlično očuvan, imajući u vidu koliko je vremena proveo u vodi.

“Sedišta bež boje su u sjajnom stanju”, naveo je.

Iz policije su rekli da je auto ukraden još 1979. godine, pa im je bilo potrebno vremena da pronađu vlasnika.

Vlasnica je bila u šoku kada su je pozvali policajci da je obaveste o pronađenom automobilu, a očekuje se da, barem zbog nostalgije, poseti garažu i vidi automobil.

“Bila je iznenađena što smo je kontaktirali zato što je čak i ona zaboravila na automobil. Bila je dirnuta činjenicom da smo se potrudili da je pronađemo i obavestimo“, rečeno je iz policije.

Mehaničar Menard sumnja da će Pežo biti u voznom stanju, jer je motor zarđao, ali je napomenuo da je rakove izvukao iz vozila i vratio ih u vodu.

Izvor: N1 info

Autor: Dusan Korica

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

mercedes-benz-amg-clk-gtr-1998

Na prodaju Mercedes-Benz AMG CLK GTR iz 1998

Na RM Sotheby’s aukciji, koja će se krajem avgusta održati u Montereyu u SAD-u, novog …

Leave a Reply