NASLOVNA / VESTI / VAG opoziva 124.000 EV vozila

VAG opoziva 124.000 EV vozila

Elektricni-Volkswagen-Microbus-1

Nemači koncern VAG moraće da opozove oko 124.000 jedinica električnih vozila marki Volkswagen, Audi i Porsche.

Kako prenose mediji, problem pravi otrovni metal kadmijum koji je u sastavu baterija, ali se na pomenutim vozilima se našao u sistemu za punjenje.

VAG je na kratko prekinuo proizvodnju svih ugroženih vozila koja imaju problematični punjač koji grupacija dobija od 2013. godine.

VW je informisao Nemačko ministarstvo saobraćaja (KBA) da deo ima 0,008 grama kadmijuma po uređaju, KBA je tražio opoziv, ali je proizvođač rekao da neće uticati na zdravlje putnika jer se nalazi duboko u punjaču.

Ipak, regularotri su zabrinuti da bi tokom vremena materijal mogao da se pojavi, pa su zvanično zatražili opoziv i informisali vlasnike 124.000 električnih i hibridnih vozila.

U prvim godinama električnih vozila postojala je zabrinutost zbog sedenja iznad moćnih baterijskih pakovanja, ali su te sumnje otklanjala studijska istraživanja.

Izvor: B92

Autor: Nikola Petrovic

Naša misija je da obezbedimo mesto za sve one ljude koji su voljni da razmenjuju znanje, ljubav i strast prema automobilima i automobilizmu u opšte. Želimo da olakšamo put pravim ljubiteljima automobila koji se tek upoznaju sa automobilskim tehnologijama i terminima, i svima onima koju su već na tom putu.

PROČITAJ I OVO!

PROVERA VOZILA U BAZI PODATAKA OVLASCENOG SERVISA

Kako će nam tehnički pregled zagorčati živote

Iako imamo obilje raznih informacija, ništa nije dovoljno precizirano da bismo znali kako će nova …

Jedan komentar

Leave a Reply