NASLOVNA / HOT / Uslikan Volkswagen Ameo odmah nakon najave

Uslikan Volkswagen Ameo odmah nakon najave

Iako nismo trebali da saznamo mnogo o Volkswagen Ameo kompaktnom sedanu pre februara ove godine, ipak se pojavila fotografija koja pokazuje kako izgleda zadnji kraj ovog modela i to bez ikakve kamuflaže. Sudeći po izgledu, reč je o automobilu koji dosta podseća na produženi VW Polo. Podsetimo se Volkswagen, objavio je da će na nadolazećem sajmu automobila u Nju Delhiju održati svetsku premijeru kompaktnog sedana sa oznakom Ameo.

volkswagen_ameo_uslikan

Sajam automobila u Nju Delhiju će se održati od 5. do 9. februara ove godine, tako da ćemo pored novog Tiguana i Passata GTE hibrida, videti i automobil koji je Volkswagen razvijao pod kodnim imenom “Indian Compact Sedan”. Kao što se može saznati iz imena, Volkswagen Ameo bi mogao biti konkurent modelima kao što su kao što su Tata Zest, Suzuki Swift Dzire, Hyundai Xcent, Honda Amaze i Ford Aspire.

Volkswagen Ameo stiže na indijsko tržište

U pitanju je mala limuzine dužine od oko 4 metra, specijalno namenjenoj za indijsko tržište. Ameo će se proizvoditi u fabrici Chakan u Indiji, a početak proizvodnje se očekuje već od prve polovine ove godine. Biće pogonjen malim motorima kao što su 1.2 MPI i TSI benzincima, a najveći će biti 1.5-litarski dizel agregat.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply