NASLOVNA / VESTI / Uslikan Mercedes MLC63 AMG

Uslikan Mercedes MLC63 AMG

mercedes mlc 63 amg

Mercedes priprema novi SUV oznake MLC (neki izvori ga nazivaju i ML Coupe). Ako se podsetimo, Mercedes je kao najavu za budući MLC na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu predstavio Concept Coupe SUV, da bi se kasnije na putevima našla i maskirana verzija serijskog modela. U međuvremenu su lovci na auto novitete uspeli da snime i njegovu sportsku AMG varijantu (MLC63 AMG Coupe) koja će na tržištu konkurisati BMW-u X6 M.

 

Po ranijim najavama, MLC će se bazirati na platformi Mercedesa ML, a prozvodiće se u Mercedesovoj fabrici u SAD-u. U ponudi MLC modela će se naći i twin-turbo 4,0 litarski V8 motor, dok bi AMG verzija trebalo da dobije već poznati 5,5 litarski V8 bi-turbo motor sa 386 kW/525KS i 699 Nm. Varijanta sa Performance Package-om će raspolagati sa još više snage, i to sa 410 kW/558KS i 758 Nm obrtnog momenta.

 

AMG paket podrazumeva i agresivniji izgled, AMG alu točkove, sportski podešeno ogibljenje, jače kočnice, sportski izduivni sistem sa četiri izduvne cevi, kao i doteranu unutrašnjost.

 

Prodaja serijskog MLC modela treba da počne u trećem kvartalu 2015. godine, a AMG verzije u prvoj polovini 2016.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply