24/05/2020 11:54:34 PM
NASLOVNA / KONCEPTI / Uslikan Mercedes AMG E 63

Uslikan Mercedes AMG E 63

Zvanično predstavljanje nove generacije Mercedesove E klase (W213) će biti održano u januaru naredne godine na sajmu automobila u Detroitu.

Od specifikacija zna se da će novi model biti za oko 55 mm duži od sadašnje E klase, dok će težina biti manja za 70-150 Kg. U ponudi bi trebalo da se pojave novi šestocilindrični agregati, a između ostalog twin-turbo 2,9 litarski dizelaš sa 313KS i quad turbo verziju (sa dva e-turba) i više od 400KS.

uslikan_mercedes_amg_e_63

Bazična verzija E klase će po najverovatnije raspolagati sa 1.6-litarskim turbo dizel motorom, a u planu je i nekoliko hibrida. Naravno, u ponudi će se ponovo naći sportska AMG varijanta, čije pojavljivanje se takođe očekuje tokom sledeće godine.

U svakom slučaju, lovci na automobila koji su u fazi razvoja su uhvatili fotografiju jednog maskiranog test primerka. Reč je o Mercedesu AMG E 63 koji će pod haubom imati 4.0-litarskim V8 bi-turbo motor sa do 570KS. Naravno, pored snažnog motora, u AMG paketu će biti i aero body kit, modifikovano ogibljenje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, AMG točkovi, sportska unutrašnjost…

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …