NASLOVNA / VESTI / Uskoro u Volvo Android Auto platforma

Uskoro u Volvo Android Auto platforma

Integracija Android Auto platforme, obećava novu dimenziju iskustva vožnje. Android Auto u sam automobil, putem velikog ekrana osetljivog na dodir na centralnoj konzoli, donosi aplikacije i servise dobro poznate korisnicima Android pametnih telefona i tableta.

 

Volvo se pridružio Open Automotive Alliance (globalna alijansa vodećih tehnoloških i automobilskih kompanija posvećena uvođenju Android platformi u automobile), kako bi Android smartphone platformu učinio dostupnom kupcima, kroz inovativni korisnički interfejs.

 

volvo android

 

„Googleov pristup jednostavnosti korišćenja aplikacija, koje poboljšavaju svakodnevni život, čine Android Auto savršenim dodatkom posebnog iskustva vožnje Volvo automobila.“ – tvrdi Hakan Samuelsson, predsednik Volvo Cars korporacije.

 

Interakcija između Android Auto platforme i potpuno novog Volvo korisničkog interfejsa, značajno menja izgled i ugođaj automobilskog enterijera, kojeg karakteriše naglašena jednostavnost i funkcionalnost.

 

„Veoma smo se potrudili da osiguramo prijatno korisničko iskustvo sa Android Auto platformom. To će vlasnicima naših automobila ponuditi novi nivo fluidnosti i dostupnosti prilikom korišćenja mobilnih uređaja, te unaprediti digitalni ekosistem Volvo automobila.“ – dodaje Samuelsson.

 

Android Auto će omogućiti pristup Google Search, Google Maps i Google Play Music aplikacijama, kao i posebno adaptiranim specifičnim aplikacijama kao što je Spotify. Svim telefonski baziranim aplikacijama će se moći upravljati glasom ili putem kontrola na upravljaču, ali i putem ekrana osetljivog na dodir, što znači da je korišćenje maksimalno jednostavno i sigurno.

 

Veliki Volvo ekran osetljiv na dodir, daje korisnicima prednosti istovremenog korišćenja i Volvo i Android Auto sadržaja, bez potrebe za prebacivanjem sa jednog na drugi izvor informacija.

 

„Korisnici Android pametnih telefona će se u Volvo automobilu osećati kao kod kuće. Kreirali smo potpuno integrisano korisničko iskustvo u našem velikom ekranu osetljivom na dodir, koji iskustvo korišćenja mobilnog uređaja podiže na novi nivo. To, u kombinaciji sa očiglednim sigurnosnim prednostima naprednog sistema glasovne kontrole, čini Android Auto savršenim parom za Volvo.“ – tvrdi Samuelsson.

 

Android Auto će biti dostupan u svim novim Volvo modelima, postavljenim na novu SPA platformu, počevši od novog Volva XC90, koji će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply