19/04/2024 11:32:01 PM
NASLOVNA / HOT / U pripremi sportski Fiat Tipo?

U pripremi sportski Fiat Tipo?

Fiatu nije strano da ponudi sportsku verziju svojih hečbekova i malih sedana. Iako nismo imali sportsku verziju stare Tempre, mali Fiat Tipo Sedicivalvole sa motorom zapremine 2.0-litara i 145 konja je bio izuzetno popularan i danas ume da se pojavi na putu. Ni kasnije Fiat nije izneverio, pa smo imali nove i stare Fiat Bravo modele u sportskim varijantama i to čak sa dizel motorima. Stoga, ne bi trebalo da čudi da vidimo novi Fiat Tipo odnosno Aegea model u sportskom izdanju.

fiat_tipo_s_render_dec_2015_1

U svakom slučaju, slike, ili još bolje renderi, su se pojavile koje naznačavaju da bi ovakav Fiat Tipo S mogao da se pojavi u ponudi. Automobil ima mat crne detalje spoljašnjosti, poput krova, rešetke maske hladnjaka, spoljnih retrovizora, ali i aerodinamičke dodatke karakteristične za sportske modele. Na donjem delu prednjeg branika instaliran je spojler, na pragovima proširenja, dok se u sklopu zadnjeg branika nalazi masivni difuzor iz koga izviruju dve velike hromirane cevi izduvnog sistema, a poklopac prtljažnika završava se dodatnim aerodinamičkim elementom.

fiat_tipo_s_render_dec_2015_2

Naravno, ne znamo kakav bi motor ovaj model mogao da dobije i dok kruže glasine o 1.4-litarskom TwinAir turbobenzincu sa 140 KS, nama ovo ne deluje kao adekvatan odabir. Štaviše, za ovakav mali sportski sedan bismo se razočarali sa bilo čim što nije Alfin 1.8-litarski TBi motor iz sportskog Giulietta QV modela.

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Leave a Reply