NASLOVNA / VESTI / U iščekivanju novog Aston Martin V8 Vantage

U iščekivanju novog Aston Martin V8 Vantage

Aston-Martin-V8-Vantage-1

Zamena za voljenog Vantage-a trebalo bi da stigne pre kraja tekuće godine.

Prošlog meseca imali smo prilike da vidimo testiranje sledeće generacije Aston Martin-a V8 Vantage-a, koji veoma podseća na skraćenog DB11. Model za serijsku proizvodnju neće tako izgledati. Kako pokazuju špijunske fotografije automobil će najverovatnije izgledati kao Aston Martin DB10 koji je stvoren za film „Spektra“ o Džejmsu Bondu.

Aston-Martin-V8-Vantage-2

Iako smo mogli da vidimo fotografije Vantage-ovih prototipa na testiranju na Nurburgring-u i drugim stazama od prošle godine, ipak ove fotografije daju najbolji prikaz kako će novi model izgledati. Automobil jeste uvijen u kamuflažu, ali se odmah primećuje da će mu proporcije biti slične još uvek aktuelnom modelu.

Postoje određene sličnosti sa DB11 naravno, ali je prvi čovek Aston Martina, Andy Palmer, obećao da će biti više razlika između aktuelnih modela i budućih generacija, tako da se ne očekuje da će novi Vantage biti samo izdanak DB11.

Očekuje se da će novi V8 Vantage pokretati Mercedesov AMG 4.0-litarski twin-turbo V8 motor, u principu isti koji se koristi u AMG GT S. Aston Martin je inače skoro predstavio DB11 koji koristi ovaj motor, a u tom automobilu on proizvodi 503 KS.

Aston-Martin-V8-Vantage-3

Najverovatnije će motor biti uparen ili sa ZF osmobrzinskim automatskim menjačem (koji je ugrađen u DB11) ili, kako je Palmer obećao, sa manuelnim menjačem. Verovatno će manuelni menjač obezbediti Graziano sa kojim su u Aston Martinu već sarađivali na V12 Vantage S. Prema nalepnicama na kamuflaži, očekuje se da će Vantage imati Pirelli gume, a koliko može da se vidi čini se da će novi model imati tradicionalni gepek i da neće biti hečbek.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply