12/06/2024 10:56:34 PM
NASLOVNA / VESTI / U Engleskoj svaki treći vozač hoće da beži sa mesta nesreće

U Engleskoj svaki treći vozač hoće da beži sa mesta nesreće

bmw-m5-5

Na konto Ankete koju je sproveo jedan britanski časopis utvrđeno je da veliki broj vozača ne želi da preuzme odgovornost za svoje postupke i da bi radije pobegli sa mesta nesreće, ukoliko i do nje došlo.

 

Rezultati jednog istraživanja koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazuju da bi svaki treći Britanac pobegao sa mesta nezgode ukoliko bi slučajno oštetili nečiji automobil ili naneli štetu javnoj imovini.

 

Odgovori na pitanja u anketi značajno variraju u odnosu na godište, mesto stanovanja i imovinsko stanje ispitanika. U Engleskoj bi 52% vozača sačekalo ljude kojima su naneli štetu. U glavnom gradu Londonu je 45% onih koji su spremni da odgovaraju za svoje postupke.

 

Najpoštenijim su se pokazali Škoti. Čak 63 procenata stanovnika ove zemlje bi sačekalo na mestu nesreće. Kada su gradovi u pitanju apsolutno najveći procenat “poštenjačina” ima Glazgov, čak 70% vozača.

 

Stariji vozači su uglavnom davali odgovore da bi ostali na licu mesta, dok su oni mlađi, godina od 25 do 34 u velikoj većini slučajeva rekli da bi odmah otišli u nadi da ih niko nije video.

 

Izvor

 

PROČITAJ I OVO!

Koliko nam je još ostalo da vozimo na benzin ili dizel

Da li je realno? Poskupeli i dizel i benzin opet!

U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje …

Jedan komentar

  1. Mladi nažalost najčešće ne znaju za odgovornost (dok nešto ne zeznu ili uz malo sreće i učenja na tuđim greškama ne sazru). Za njih je život samo igra, pa kad uprskaju stvar fali im hrabrosti i iskustva da se suoče sa posledicama, pa kukavički beže. Čast onima koji su vaspitani drugačije…

Leave a Reply