NASLOVNA / VESTI / Toyota opoziva 625 hiljada hibridnih vozila

Toyota opoziva 625 hiljada hibridnih vozila

Toyota je juče opozvala 625.000 hibridnih automobila sa tržišta širom sveta, uglavnom modela Prius, zbog tehničkog problema usled koga automobil iznenada može da se zaustavi. Japanski proizvođač je saopštio da je problem povezan sa softverom koji kontroliše snagu motora, što je situacija slična prošlogodišnjoj, kada je opozvano 1.9 miliona primeraka „prijusa“, najprodavanijeg benzinsko-električnog automobila.

Front three quarter view of a
Front three quarter view of a

Toyota je naglasila da nisu zabeležene nesreće ili povrede zbog ovog defekta. „U nekim situacijama, hibridni sistem može da se isključi tokom vožnje, što rezultira gubitkom snage i zaustavljanjem vozila“, navodi se u saopštenju, preneo je AFP. Više od polovine opozvanih automobila prodato je u Japanu, a većina ostalih u Severnoj Americi i Evropi od maja 2010. do novembra 2014. godine.

Toyota je prodala više od sedam miliona hibridnih automobila u svetu od kada je prva generacija Priusa predstavljena 1997. godine. Japanska kompanija danas prodaje oko 30 hibridnih modela u više od 90 zemalja.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …