NASLOVNA / VESTI / Toyota i Subaru će zajednički razvijati platformu za električne automobile

Toyota i Subaru će zajednički razvijati platformu za električne automobile

Japanski proizvođači planiraju da zajedno razviju novu platformu za električne automobile. 

ToyotaLimitedEditionujarkožutojboji

Osim saradnje oko nove arhitekture, Toyota i Subaru objavili su da će se partnerstvo odnositi i na stvaranje potpuno električnog krosovera koji će zatim ove marke samostalno proizvoditi. Ovaj budući SUV koristiće Subaruov sistem pogona na sva četiri točka i znanje Toyotinih inženjera iz sfere elektrifikacije.

Ovo je samo nastavak saradnje dve japanske marke koja datira još od 2005. godine. Zapravo Toyota je najveći akcionar Subarua sa 16,77% udela.

Oba brenda su pod velikim pritiskom da izbace električne automobile na tržište. Toyota iako praktično pionir među elektrifikovanim automobilima sa Priusom je već duži period veoma oprezna sa ulaskom u segment isključivo električnih automobila.

Ipak, stvari se menjaju, te je Toyota rešena da se i u ovoj klasi upusti u borbu. Nova platforma biće predviđena za vozila C i viših segmenata, kako kod običnih automobila, tako i kod krosovera.

Izvor: AutoRepublika

PROČITAJ I OVO!

Citroen C Aircross

Citroën promenio ime u Zitrön jer se Nemci muče sa francuskim

Kako piše B92, jedan od pionira automobilske industrije, francuski Citroen odlučio je da promeni ime …

2 KOMENTARI

  1. Darko Gajic

    Ljudi treba to ludilo oko elektricnih automobilia sto pre zaustaviti. To je jedna velika laz koja sluzi samo za obrtanje velikog novca. A vise prirode unisti proizvodnja jednog elektro automobila nego 30 normalnih vozila na fosilno gorivo. Koga interesuje neka trazi po netu #Licijum #bolivija #cile #Argentina

  2. AUTOMOBILI

    Vodonik je budućnost, ali kao i što sami kažete preteraše ga sa EL automobilima.

Leave a Reply