NASLOVNA / KONCEPTI / Toyota dizajnira leteći automobil?

Toyota dizajnira leteći automobil?

Japanski proizvođač registrovao je patent koji bi mogao da dovede do proizvodnje letećeg automobila, saznaje Blumberg. Pokušaji da se napravi funkcionalni automobil koji bi mogao da se po potrebi vine u nebo, traju gotovo 100 godina. Međutim, uprkos manje ili više uspešnim prototipovima, san o pristupačnom i praktičnom aeromobilu još uvek nije ostvaren.

toyota_dizajnira_leteci_automobil_1

Do sada su se ovom idejom uglavnom bavile manje kompanije i razni entizijasti i vizionari, dok su se veliki proizvođači automobila držali po strani. Da li je došlo vreme da se neki od automobilskih giganata pozabavi razvojem letećeg automobila?

Blumberg navodi da bi to mogla da bude Toyota. Na ovom sajtu pojavio se patentni crteža koji je Toyota registrovala u Sjedinjenim Državama u martu 2014. godine. Na njemu je prikazano aerodinamično vozilo na čijem krovu se nalazi podesivo krilo. Za sada nema zvaničnih reakcija na ovu vest, ali Toyota svakako ima dovoljno resursa da se pozabavi razradom ideje letećeg automobila.

PROČITAJ I OVO!

Vozila na vodonikove gorive ćelije su prihvatljivija za klimu od električnih automobila na baterije

Gledajući celi životni ciklus, uključujući proizvodnju potrebnih materijala, vozilo na gorive ćelije ima bolji rezultat …

Leave a Reply