NASLOVNA / KONCEPTI / Thunder Power objavio detalje za Tesla S konkurenta

Thunder Power objavio detalje za Tesla S konkurenta

Električni koncept, čiji dizajn potpisuje čuveni studio Zagato iz Milana u osvnonvnoj verziji dobija pogon od elektromotora sa 312 ks (230 kW) i 320 Nm. Električna limuzina ubrzavaće od 0 do 100 km/h za manje od 6 sekundi i dostizaće 210 km/h. U ponudi će biti i snažniji model opremljen električnim motorom od 435 ks (320 kW), koji raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 560 Nm.

thunder_power_koncept_zagato_1

Ova verzija do stotke će stizati za manje od 5 s, i biće u stanju da razvije 250 km/h. Oba modela napajaće se strujom iz litijum-jonskih baterija kapaciteta 125 kWh koje treba da obezbede autonomiju u vožnji od preko 650 km.

thunder_power_koncept_zagato_3

Kada se isprazne, potrebno je nešto manje od 6 sati da se ponovo napune na standardnoj kućnoj utičnici, tvrde u kompaniji Thunder Power.

thunder_power_koncept_zagato_6

Pomoću brzog punjača, električna limuzina dobiće za manje od pola sata punjenja dovoljno energije da pređe 300 km, dok će baterije biti ponovo pune nakon jednog sata. Proizvođač nije saopštio više tehničkih detalja, ali je otkrio da je automobil postavljen na laku, modularnu mehaničku platformu koja će moći da se koristi za široku paletu električnih modela – od kompaktnih vozila, do velikih krosovera. Serijska proizvodnja trebalo bi da počne 2017. godine.

PROČITAJ I OVO!

Audi najavljuje šest RS modela

Audi Sport je imao prometnu godinu zahvaljujući svojim S modelima, ali najbolje tek dolazi. Audijevo …

Leave a Reply